fbpx Skip to content

Vastgoedprijzen blijven stijgen.

De Vlaamse vastgoedprijzen blijven omhooggaan. In de eerste drie maanden van 2020 kostte een huis 1,4 procent meer dan vorig jaar dezelfde tijd, weet Het Laatste Nieuws.

Koopt u een huis in Vlaanderen, dan betaalt u daar gemiddeld 291.358 euro voor. Een appartement kost u gemiddeld 245.355 euro, dat is meteen ook 5,5 procent meer dan vorig jaar. Appartementen kennen daarmee ook de snelste prijsstijging in 10 jaar tijd.

Er zijn uiteraard regionale verschillen. In Antwerpen betaalt u 3,6 procent meer voor een huis dan vorig jaar, dat komt op gemiddeld 315.237 euro. In Oost- en West-Vlaanderen daalt de prijs een beetje, met ongeveer een half procent. U betaalt in Oost-Vlaanderen 279.588 euro en in West-Vlaanderen 259.529 euro. In Limburg kost een huis nog minder, gemiddeld 247.000 euro.

Appartement

Een appartement blijkt een goede investering. In Antwerpen kosten die 7,4 procent meer dan vorig jaar en in Oost-Vlaanderen kwam er het minste bij: 1,2 procent. 

Dat gemiddeld hoge cijfer wordt verklaard door de afschaffing van de woonbonus op het einde van 2019. Mensen die een eigen appartement kochten, haastten zich nog om de woonbonus mee te pikken. Investeerders lieten het op zijn beloop tot nu. 

Die investeringspanden zijn vaak echter wat duurder. Daarnaast is er ook meer nieuwbouw verkocht, die ook duurder is. Dat verklaart een deel van die acute prijsstijging bij de appartementen

Source: BusinessAM