fbpx Skip to content

De visie van een familie bedrijf.

Als projectontwikkelaar van residentieel vastgoed kristalliseert Vastia 3 generaties en 60 jaar ervaring in vernieuwende woon- & verhuurconcepten.
Vastia ontwikkelt uitsluitend nieuwbouw appartementen die afgestemd zijn op de behoefte van haar eindgebruikers. “Inspirerende plaatsen creëren waar het fijn is om te leven; dat is onze passie.”
Kwalitatieve woningen; op uitgekiende locaties, duurzaam en doordacht ontwikkelt, professioneel afgewerkt én met bijzondere aandacht voor het wooncomfort en de beleving van de bewoner.

I<< FAST BACKWARD

Onze geschiedenis

Jaren '60
Begin van een mooi verhaal
Vastia als nieuw bedrijf komt niet uit het niets. Onze ervaring vindt haar oorsprong in de beginjaren ’60 in de agrarische sector – graanhandel & veevoeder activiteiten van de familie Steeland. Als veevoeder- fabrikant wordt je dagelijks geconfronteerd met de rentabiliteit van je voeder. De vraag van de klanten naar nieuwe kweek- & voederconcepten was dan ook logisch en vergde een aanpassing aan de bouwstructuren.
Jaren '60
Prefawood
Paternas familias Hubert Steeland mobiliseerde hebben en houden in de uitwerking van de ‘best practice’ en na enige tijd ontstond er een zeer rationeel bouwconcept dat door eigen arbeiders uitgevoerd werd. Het werd een echt bouwsysteem. Het prefab-systeem was zo economisch dat er overgeschakeld werd op traditionele woningen. Het bedrijf PREFAWOOD werd geboren en de eerste productie-eenheid werd in Harelbeke gebouwd.
Jaren '70
Oprichting van Durabrik
De verkoop van prefab-woningen bleek zo succesvol te zijn dat het management van het bedrijf in volle expansie uitgebreid werd met 2 externe partners. De basis van het succesvolle PREFAWOOD – DURABRIK werd gelegd. Naast de activiteiten als sleutel-op-deur aannemer werd eind jaren ’70 ook bouwpromotie van appartementen met succes toegevoegd.
Jaren '70
Jaren '80 - '90
Groei naar traditionele woningbouw
In de moeilijke jaren ’80 evolueerde de groep naar traditionele villabouw en aannemerij en werd de naam Prefawood gewijzigd in Durabrik. Vanaf begin ’90 werden bouwpromotie activiteiten steeds losser gestructureerd van het moederbedrijf en werden ze soms met andere partners gerealiseerd. Uiteindelijk heeft Hubert Steeland de aannemerij overgelaten aan zijn partners. Er ontstonden aparte vennootschappen die tot op heden hun eigen promoties realiseren.
Jaren '80 - '90
anno 2011
Groei naar beleggingsvastgoed
Tijdens die periode heeft de 2de generatie van de familie Steeland zijn weg gevonden naar het vastgoed. De initiële vragen over rentabiliteit van de jaren ’60 zijn nog steeds brandend actueel. Gelijklopend met de tijdsgeest van die jaren, lag de focus van Philip Steeland meer op de financiële aspecten en commercialisatie van het vastgoed. Inmiddels hebben vastgoedbeleggers ook geleerd om ‘zekerheid’ en ‘gemoedsrust’ correct te definiëren. Hierop gestoeld creëren wij het Vastia-DNA; onze 5 sterkste pijlers. De firma focus zich op de ontwikkeling en het beheer van beleggingsvastgoed voor Smart buyers.
anno 2011
anno 2016
Inspirerende WOON- en HUURconcepten
Met 60 jaar ervaring op zak kristalliseert VASTIA de ‘best practice’ in nieuwe woon- en huurconcepten met hoge woonbeleving en verminderde risico’s voor haar beleggers. VASTIA concentreert zich daarom op de 3 sterkste groeisegmenten -studenten, senioren en actieve professionals. Een boeiend nieuw tijdperk is aangebroken.
anno 2016
INSPIRATION
"If I had asked people what they wanted, they would have said faster horses."
Henry Ford
Ceo & Founder of Ford Motors