fbpx Skip to content

investeren in vastgoed: Ook jongeren willen financieel comfort voor later

Jongeren investeren in vastgoed om nu al hun toekomst (lees:pensioen) veilig te stellen. Het geld dat ze op hun spaarboekje laten staan brengt niets meer op.

Zoals veel jonge 20-ers huren ze hun appartement, waar ze zelf in wonen. Maar dat is niet het enige waar ze hun geld aan uitbesteden. Meer en meer jongeren beseffen dat hun (financiële) toekomst onzeker is en zoeken daarvoor een oplossing. Om die onzekerheid op te lossen kopen ze ook een flat of appartement, die ze daarna doorverhuren. Hiervoor hebben ze geld geleend bij de bank en met de huurgelden betalen ze hun lening af. Na een gemiddelde van 25 jaar is de lening afbetaald en kunnen ze het met meerwaarde verkopen of verder blijven verhuren. Op deze manier nemen ze het heft in eigen handen en bouwen ze zelf aan hun pensioenspaarpot.

Het grootste risico bij deze investering is de mogelijke leegstand van het appartement, maar dat risico weegt niet op tegen de voordelen die men eruit haalt. Vastgoed biedt een duidelijke antwoord op het creëren van het financieel comfort die men wenst.

Voor meer informatie: levenslang financieel comfort