fbpx Skip to content

Waarom beleggingsvastgoed ? IMF overweegt eenmalige belasting op spaargeld van 10%.

Een persbericht voor iedereen die de zekerheid van beleggingsvastgoed nog niet ingezien had en geen 10% van zijn pensioenplan kwijt wil zijn :

Het Internationaal Monetair Fonds denkt eraan een eenmalige belasting van 10 procent te heffen op het spaargeld in de 15 landen van de eurozone. Dat meldt de Franse krant Le Figaro op basis van het halfjaarlijkse belastingrapport van het IMF.

“Het verleidelijke aan zo’n belasting is dat ze kan worden doorgevoerd voor mensen zich er aan kunnen onttrekken”, aldus de economen van het IMF. Voorlopig gaat het echter enkel om een theoretisch voorstel. Het is afwachten of de belasting ook in de praktijk effectief zal worden doorgevoerd.

Zachte oplossingen? Opgemerkt moet worden dat het nog om “zuiver theoretische voorstellen” gaat. Maar “bestaan er ‘zachte oplossingen’ om de schuldencrisis op te lossen?”, vraagt Le Figaro zich af. Volgens Monfinancier.com is het slechts een kwestie van tijd vooraleer zo’n belasting er ook daadwerkelijk komt. De Fransen hebben berekend dat door de 12.000 miljard euro die de Franse gezinnen op spaarboekjes hebben staan te belasten ze uiteindelijk het gat in de staatskas zullen kunnen dichten en de stijging van de overheidskosten kunnen financieren. “Er zit weinig anders op dan die weg op te gaan”, schrijft het financiële magazine. “Want zowel de personen- als bedrijfsbelastingen hebben een punt bereikt waar elke verdere stijging de economie definitief in de afgrond riskeert te storten”.

bron : vandaag.be