fbpx Skip to content

Gun jezelf een passie-inkomen

Investeer in vastgoed en maak de juiste keuze.

Residentieel vastgoed is in België nog steeds een zeer stabiele beleggingsmarkt en wordt algemeen aanzien als veilig en rendabel. Traditionele spaarproducten, zoals spaarboekjes, pensioensparen, etc. lossen immers de verwachtingen niet meer in.
Een belegging in vastgoed moet vooral een bewuste en weloverwogen keuze zijn. Uw voornaamste betrachting is de opbouw van een vermogen en een extra inkomen zonder dat u er onnodige zorgen aan hebt. Een vastgoedinvestering moet immers voor jou werken en niet omgekeerd!

Kredietwaardig

Het tastbaar en zeker karakter maakt vastgoed kredietwaardig en daardoor de enige financierbare belegging op de markt. Aandelen, fondsen en certificaten zijn dat niet.

Inflatiebestendig

Wonen is een basisbehoefte en daardoor crisisbestendig en conjunctuurongevoelig. Vermits huurprijzen worden geïndexeerd is de aankoop van vastgoed ook het perfecte wapen tegen inflatie.

Waardevast

De Belgische woningmarkt is al twintig jaar aan een stevige opmars bezig en de vastgoedprijzen op toplocaties zijn nog steeds in stijgende lijn. De Belg heeft niet voor niks een baksteen in zijn maag.
FINANCIEEL

Rendement op vier niveau's

Huuropbrengst

De opbrengst uit de verhuur is uw direct rendement. Indien u de verhuur en het beheer overlaat biedt het u een passief inkomen zonder dat u er zelf voor hoeft te werken.

Meerwaarde

De berekening van het rendement bij herverkoop is een potentieel extra rendement en wordt in grote mate bepaalt door de locatie, de kwaliteit van uw vastgoed en het verhuurpotentieel.

Fiscaal voordeel

U wil uzelf en niet de fiscus als uw voornaamste begunstigde? Dan doet u er goed aan om de fiscale aspecten van uw aankoop grondig te bekijken. U kan hier immers voordeel uit halen.

Financiering

Door de lage rente zorgt de financiering van uw vastgoed voor een hoger rendement. Met een klein startkapitaal en een optimale financiering kan u ervoor zorgen dat uw huurder de financiering terugbetaalt.

SERVICES

Tips bij de aankoop van vastgoed

  • Uw doel is rendement. Opteer voor een rationele aankoop met de bedoeling een rendement te realiseren, zonder eigen woongenot. Kies tevens voor permanente bewoning. Seizoens- en vakantieverhuur is afhankelijk van toerisme en uitbating en garanderen u geen rendement.
  • Investeren in nieuwbouw is sowieso de meest duurzame keuze. De reglementeringen en normen liggen veel hoger en na aankoop liggen ook de kosten aanzienlijk lager.
  • Zorg er ook voor dat uw huurinkomsten stabiel zijn door de investeren in groeimarkt met een hogere huurzekerheid. Korte termijn huurgaranties bieden u geen zekerheid op lange termijn.
  • Residentieel vastgoed kan ook al met een klein startkapitaal aangekocht worden. Als u met hetzelfde bedrag meerdere units kunt aankopen, spreidt u uw risico’s en kunt u rekenen op een vlottere herverkoop.
  •  De aankoopprijs moet gebaseerd zijn op de werkelijke waarde van het vastgoed en niet op basis van kunstmatige huurrendementen.
  • Kies voor duurzaam vastgoed op toplocaties en in groeimarkten waar de vraag groter is dan het aanbod. Dat biedt u zekerheid op een hogere waarde bij herverkoop.