fbpx Skip to content

De Belg is vastgoedverslaafd.

Belgen investeren wel heel graag in vastgoed. Dat blijkt uit een recent gevoerde enquête bij 9.969 Belgen, uitgevoerd door Immoweb. 6 op de 10 huizenjagers kochten in de voorbije 5 jaar al eens een huis. Bovendien zijn evenveel Belgen ervan overtuigd dat een investering in vastgoed het hoogste rendement oplevert. Ze rekenen daarbij op een rendement tussen 3.8% en 5%.

Deze vaststellingen verklaren het hoge aantal huiseigenaars onder de Belgen: 70% bezit een huis. Dit percentage ligt beduidend hoger dan bij buurlanden Frankrijk (58%) en Duitsland (46%).

Valentin Cogels, CEO van Immoweb legt uit: “In de ogen van de Belgen is vastgoed de veiligste investering. Door de lage interest en de schommelingen op de beurs zoeken Belgen meer dan ooit dat hun toevlucht in vastgoed.”

De Belg houdt niet van risico’s nemen. Wanneer hij investeert, zoekt hij een veilige en rendabele investering op de lange termijn. Vastgoed is dus een voor de hand liggende keuze. Investeerders kiezen vooral voor vastgoed om een vast inkomen te hebben en als voorzorg voor hun oude dag.

“Meer en meer nog werkende vijftigers verwerven een eigendom en passen het vervolgens naar wens aan, om er later te kunnen intrekken. In afwachting van hun pensioen verhuren ze het, wat voor een mooie extra inkomst zorgt,” besluit Valentin Cogels van Immoweb.

Bron: finn