fbpx Skip to content

Recordaantal studenten aan de Universiteit Antwerpen (+ 12%)

De Universiteit Antwerpen stevent af op een recordaantal studenten. Vier weken voor het begin van het academiejaar ligt het aantal generatiestudenten twaalf procent hoger dan op hetzelfde moment vorig jaar. Vooral de wetenschappelijke opleidingen scoren fenomenaal goed. Ook bij AP Hogeschool noteert men een grote stijging bij de zogenaamde STEM-opleidingen.

Vrijwel alle opleidingen van de UAntwerpen noteren dezer dagen een gevoelige stijging van hun aantal studenten. Geschiedenis (+48%) en Vertalers-tolken (+49%), bijvoorbeeld. Maar de grootste pieken zijn te vinden bij de zogenaamde STEM-opleidingen (Science, Technology, Engineering and Mathematics). Biologie, chemie en fysica scoren boven de 30 procent, maar vooral Biochemie en biotechnologie (+114%) en Bio-ingenieur (+81%) springen in het oog. Diezelfde trend is terug te vinden bij de inschrijvingen aan de AP Hogeschool. Meer studenten dan vorig jaar, veel meer studenten voor het departement Wetenschap en Techniek.

“Met dergelijke diploma’s ben je vrijwel zeker van een goed betaalde job”, zegt Peter De Meyer, woordvoerder van de UAntwerpen. “Maar ook de combinatie van kwalitatief hoogstaand onderwijs in een bruisende studentenstad zorgt voor een positieve evolutie.”

Techniek en wetenschappen zit ook in het secundair onderwijs in de lift. Dinsdag wees de technologiefederatie Agoria op het groeiend belang dat middelbare scholen hechten aan de optie STEM in de eerste graad.

Hieruit blijkt nogmaals dat studentenflats dé investering van de toekomst is. Bekijk hier onze studentenflats te koop op 50 m van de campus te Antwerpen.