fbpx Skip to content

De nieuwe faculteit Ontwerpwetenschappen (Stadscampus Antwerpen) op 75m van de studentenkoten MiAn

De studies in Ontwerpwetenschappen zijn boeiend en uitdagend omdat zij de student confronteren met het rijke palet van de menselijke cultuur. Omdat zij zich situeren in het spanningsveld tussen het exact wetenschappelijke en het creatief denkbare, zijn ze van een uitermate grote complexiteit. Waar wetenschap zich bezig houdt met meetbare feiten, rationeel en logisch denken en waar hypothesen objectief kunnen getest worden, houdt het creatieve zich bezig met onmeetbare parameters, intuïtieve besluitvorming en hypothesen die nooit aan de waar-of-vals-toets onderworpen kunnen worden.
Wij kiezen in ons pedagogisch concept voor de typische ontwerpmatige invalshoek. Hierbij staat het stimuleren en ontwikkelen van het integraal probleemoplossened vermogen bij de student centraal. Interdisciplinair projectgericht onderwijs gesteund op een methodische aanpak en op een breed fundament van technische, menswetenschappelijke en economische kennis is daarbij een essentieel uitgangspunt.

Durf, inzicht en initiatief zijn hierbij onontbeerlijk.

Meteen geven we u volgende belangrijke ontwikkeling in het Vlaams onderwijslandschap mee. Een decreet van de Vlaamse Gemeenschap voorziet dat al onze opleidingen vanaf academiejaar 2013-2014 de Artesis Hogeschool verlaten en als nieuwe universitaire opleidingen ingericht worden aan de Universiteit Antwerpen. Hiertoe wordt een nieuwe faculteit Ontwerpwetenschappen opgericht vanwaaruit, als zesde masteropleiding ook Conservatie & Restauratie zal worden aangeboden.
Dit betekent voor zo’n 1500 studenten nog meer mogelijkheden qua onderwijs en onderzoek. Zelfde bruisende stad aan de stroom, zelfde zorg voor kwaliteit en zelfde uitstekende reputatie … ander label!

Momenteel doorlopen de nieuwe opleidingsprogramma’s die vanaf academiejaar 2013-14 in voege zullen treden de goedkeuringsprocedure voor de Raad van Bestuur van de Universiteit Antwerpen.

Onder voorbehoud is informatie over al onze bacheloropleidingen te vinden in een infobrochure die je kan raadplegen door hier te klikken. Meer vragen kunnen voorlopig enkel via e-mail beantwoord worden. Mail hiervoor naar studsec.ow@ua.ac.be

Contactmomenten zoals infodagen, open-campusdag en inleefdagen vind je op de studiekiezer van Universiteit Antwerpen die je kan raadplegen door hier te klikken.

Zoals gezegd zal Architectuurwetenschappen (opleidingen Architectuur, Interieurarchitectuur, Stedenbouw en Ruimtelijke Planning, Monumenten- en Landschapszorg) samen met Productontwikkeling en Conservatie & Restauratue de nieuwe faculteit Ontwerpwetenschappen vormen. De nabijheid van al deze aanleunende disciplines vormt een verrijkende biotoop. Bovendien delen we onze campus met de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. De campus ligt midden in de studentenbuurt in het historische centrum van Antwerpen, op wandelafstand van het centraal station en de belangrijkste tram- en bushalten.

Het laatste nieuwe investeringsproject van VASTIA, zijn de studentenkoten in de Minderbroedersstraat te Antwerpen, genaamd MiAn . De ingang van de nieuwe faculteit Ontwerpwetenschappen ligt op 75 meter van de studentenkoten MiAN. MiAN  inspireert op haar beurt de studenten door de aanwezigheid van de kunstenaar Guido Vandamme in de tuin van het project.

Bron : http://www.artesis.be/architectuurwetenschappen/