fbpx Skip to content

Onheil op de beurs, leve het beleggingsvastgoed

De beurskoersen zijn op Wall Street fors gestegen, waardoor de kansen op een correctie zijn toegenomen. Jeff Cox van CNBC wijst in dat verband op het opduiken van een negatief technisch signaal op de chart van de Standard & Poor’s 500, een signaal dat weinig goeds belooft.
De-NYSE-is-nog-altijd-de-bekendste-beurs-in-de-VS

De NYSE is nog altijd de bekendste beurs in de VS © reuters
Het ‘Hindenburg Omen’ kan namelijk de voorbode zijn voor een forse correctie op de beurzen. De Hindenburg was een luchtballon die symbool stond voor de overwinning van het luchtruim, maar die tijdens het interbellum in een vuurzee omlaag plofte.

Hetzelfde lot kan de beurskoersen beschoren zijn als we Cox mogen geloven. De beurskoersen zijn door het plafond gevlogen, maar de wetten van de zwaartekracht blijven onverminderd gelden.

Hij stelt vast het aantal piekkoersen voor de afgelopen 52 weken overeenstemt met het aantal bodemkoersen en dat is precies wat in de technische analyse bekend staat als het “Hindenburg Omen”.

Dit staat vandaag te lezen in Moneytalk-knack. In vergelijking met beleggingsvastgoed met daarenboven een vaste inkomstenstroomgarantie, is een dergelijk beursbericht natuurlijk weeral een nachtmerrie voor velen die nog steeds niet geloven in vastgoed. Nochtans is beleggingsvastgoed de enige rendabele weg (9% totaal rendement) naar ‘Financieel comfort en gemoedsrust’.