fbpx Skip to content

Nood aan studentenflats Antwerpen

investeren in studentenflats

Studentenflats nodig in Antwerpen want Antwerpen is de  snelst groeiende studentenstad. Het ziet er naar uit dat Antwerpen voor het eerst meer dan 40.000 studenten telt. Alain Verschoren, rector van de Universiteit Antwerpen en voorzitter van de Associatie van Universiteit en hogescholen Antwerpen (AUHA) is niet verrast door de groei.
Alain Verschoren: “Antwerpen is een aantrekkelijke stad voor studenten. De sfeer is hier warm en gemoedelijk, het cultureel aanbod gevarieerd. En onze instellingen zijn op mensenmaat: studenten kunnen rekenen op een persoonlijke begeleiding.

Buitenlandse studenten
Toch staan we ook internationaal op de kaart. Zowat 16 procent van onze studenten komt uit het buitenland. Om de groei aan studenten op te vangen, pakken we uit met enkele nieuwigheden.

Huis van de Student
Een van onze opvallendste projecten is de bouw van het nieuwe Huis van de Student in de Kleine Kauwenberg. Normaal opent het gebouw zijn deuren in 2014. Studenten kunnen er met allerlei vragen terecht over koten, studentenjobs, enzovoort. Er komt ook een ontmoetingsruimte voor laatstejaarsstudenten. Bedoeling is dat ze ideeën uitwisselen die hopelijk uitmonden in nieuwe ondernemingen.”

Stappende studenten
“Verder maken we samen met de stad werk van degelijke studentenflats. En iedereen weet dat studenten graag op stap gaan. Niets mis mee, zolang de overlast beperkt blijft. Daarom maken we afspraken met studenten, politie en horeca. Antwerpen is dus goed voor de studenten, maar de studenten zijn ook goed voor Antwerpen. Ze zorgen voor een levendige sfeer. Bovendien hebben we nood aan hoogopgeleide mensen. Het is goed om zien dat heel wat studenten in Antwerpen blijven wonen om er een gezin te stichten. Iedereen wordt daar beter van.”

Nieuwe studentenflats te koop – laat studenten investeren
In de Minderbroederstraat -op 75 meter van de campus- komen trendy studentenflats welke geïntegreerd zijn rond de kunstateliers van Guido Vandamme. Studenten kunnen er de GuidoBirds (kunstwerken) zien groeien en rondfladderen.
In de blok St-Jacobsstraat-Lange Nieuwstraat, uitgevend op Blok M komen eveneens 50 nieuwe studentenflats. Vastia realiseert beide projecten en biedt ze te koop aan in volle eigendom samen met een huursysteem welke het financieel risico voor de kopers reduceert. Het is de bedoeling om studenten de toegang te bieden tot een eigen belegging én bewust te maken dat ze zelf de toekomst nu reeds moeten/kunnen veiligstellen.