fbpx Skip to content

Nood aan studentenflats Antwerpen

 

Studentenflats in Antwerpen nodig. Opnieuw tot 15% meer studenten in Antwerpen.Bij de start van het nieuwe academiejaar is Antwerpen, net als vorig jaar, de snelst groeiende studentenstad van Vlaanderen. Gemiddeld zijn er opnieuw tot 15 procent meer generatiestudenten ingeschreven per opleiding. Dat brengt het totaal aantal studenten nu al op bijna 40.000.
“De vijf jaar geleden opgerichte vzw Antwerpen Studentenstad heeft één doel: studenten aantrekken om naar Antwerpen te komen onder de momenteel zo betwiste slogan ’t Stad is van Iedereen”, zegt onderwijsschepen Robert Voorhamme. “Dat wil zeggen dat we de studenten inwerken in de stad én de stad leren leven met de studenten, onder meer door het doopcharter en de door alle betrokkenen ondertekende intentieverklaring om de studentenbuurt leefbaar te houden.”

Voor Alain Verschoren, voorzitter van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen (AUHA), is de samenwerking met het stadsbestuur essentieel. “In tegenstelling tot de associaties van Gent en Leuven kiezen wij ervoor om regionaal ingebed te blijven en dus vanzelfsprekend ook nauw samen te werken met de stad. De Associatie krijgt diensten en initiatieven zoals StuDay aangeboden, terwijl de stad studenten aantrekt die er nadien vaak blijven wonen en werken.”

Dit academiejaar staat onder meer de verdere uitwerking van het gezamenlijk kotbeleid en de start van de bouw van het nieuwe Huis van de Student op het programma. In dat gebouw komen niet alleen de gecentraliseerde diensten van het Antwerpse studentenbeleid, maar ook voorzieningen en studentenflats voor buitenlandse studenten en een creatieve ontmoetingsplek voor het studenten- en ondernemersleven.

Meer studentenflats antwerpen is dus een must…