VASTIA

Providing inspiring rental places where people can make a life, not just a living.

Beleggingsvastgoed

Anders bekeken.

Als ontwikkelaar en beheerder van residentieel beleggingsvastgoed, kristalliseert het familiebedrijf Vastia 3 generaties en meer dan 50 jaar ervaring in vernieuwende woon- & beleggingsconcepten. Gedreven door een passie voor mensen bouwen we samen met een team van toegewijde professionals zo jaar na jaar aan het geluk van onze huurders en aan het levenslang financieel comfort van onze beleggers.

ONZE MISSIE

Uitdagingen aangaan. Grenzen verleggen. Dromen waarmaken.
“Inspirerende plaatsen creëeren waar het fijn is om te leven.”
Dat is waarom we het doen.

Onze waarden

Daar staan we voor.

INSPIRATIE

PASSIE

TOEWIJDING

AUTHENTIEK

NO-NONSENSE

SAMEN

ONZE VISIE

Bij Vastia kijken we op lange termijn; van zo hoog mogelijk, zo ver mogelijk vooruit.
Voorbij het traditioneel denkpatroon. Dat is ons perspectief.
Niet het volgende kwartaal of jaar, maar de volgende generatie.

Als bedrijf willen we blijven investeren in de bouw van een duurzame samenleving,
inspelen op de noden van vandaag en inzetten op de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen.

Ons verhaal

3 Generaties en 50 jaar ervaring; Familie Steeland

DE JAREN '60 - BEGIN VAN EEN MOOI VERHAAL

Vastia als nieuw bedrijf komt niet uit het niets. Onze ervaring vindt haar oorsprong in de beginjaren ’60 in de agrarische sector – graanhandel & veevoeder activiteiten van de familie Steeland. Als veevoeder- fabrikant wordt je dagelijks geconfronteerd met de rentabiliteit van je voeder. De vraag van de klanten naar nieuwe kweek- & voederconcepten was dan ook logisch en vergde een aanpassing aan de bouwstructuren.

JAREN '70: DURABRIK

De verkoop van prefab-woningen bleek zo succesvol te zijn dat het management van het bedrijf in volle expansie uitgebreid werd met 2 externe partners. De basis van het succesvolle PREFAWOOD – DURABRIK werd gelegd. Naast de activiteiten als sleutel-op-deur aannemer werd eind jaren ’70 ook bouwpromotie van appartementen met succes toegevoegd.

GROEI NAAR BELEGGINGSVASTGOED

Tijdens die periode, heeft tevens de 2de generatie van de familie Steeland zijn weg gevonden naar het vastgoed. De initiële vragen over rentabiliteit van de jaren ’60 zijn nog steeds brandend actueel. Gelijklopend met de tijdsgeest van die jaren, lag de focus van Ph. Steeland meer op de financiële aspecten en commercialisatie van het vastgoed. Inmiddels hebben vastgoedbeleggers ook geleerd om ‘zekerheid’ en ‘gemoedsrust’ correct te definiëren. Hierop gestoeld creëren wij het Vastia-DNA; onze 5 sterkste pijlers. De firma focus zich op de ontwikkeling en het beheer van beleggingsvastgoed voor Smart buyers.

PREFAWOOD

Paternas familias H. Steeland mobiliseerde hebben en houden in de uitwerking van de ‘best practice’ en na enige tijd ontstond er een zeer rationeel bouwconcept dat door eigen arbeiders uitgevoerd werd. Het werd een echt bouwsysteem. Het prefab-systeem was zo economisch dat er overgeschakeld werd op traditionele woningen. Het bedrijf PREFAWOOD werd geboren en de eerste productie-eenheid werd in Harelbeke gebouwd.

JAREN '80 EN '90 - GROEI NAAR TRADITIONELE WONINGBOUW

In de moeilijke jaren ’80 evolueerde de groep naar traditionele villabouw en aannemerij en werd de naam Prefawood gewijzigd in Durabrik. Vanaf begin ’90 werden bouwpromotie activiteiten steeds losser gestructureerd van het moederbedrijf en werden ze soms met andere partners gerealiseerd. Uiteindelijk heeft H. Steeland de firma overgelaten aan zijn partners. Er ontstonden aparte vennootschappen die tot op heden hun eigen promoties realiseren.

INSPIRERENDE HUUR-EN BELEGGINGSCONCEPTEN

Met 50 jaar ervaring op zak kristalliseert VASTIA de ‘best practice’ in nieuwe huur- en beleggingsconcepten met verminderde risico’s en hogere opbrengsten voor haar beleggers.

VASTIA concentreert zich daarom 100% op de 3 sterkste groeisegmenten -studenten, senioren en actieve professionals.

Een boeiend nieuw tijdperk is aangebroken.

Bekijk hier onze projecten of neem rechtstreeks contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.